PT010 - DANS (On Stage)

Heb jij belangstelling voor ‘On Stage’? Bij On Stage draait het lesprogramma echt om optreden zoals spel en dans. Wil je graag in de schijnwerpers staan op het podium, dan is dit echt iets voor jou.

Wat is er fijner dan op school bezig te zijn met onderwerpen waar je belangstelling voor hebt en met dingen die je in je vrije tijd ook graag doet? Tijdens de On Stage lessen krijg je de kans om samen met anderen te experimenteren. Zo leer jij, in alle vrijheid en veiligheid van je klas, je grenzen te verleggen en je verder te ontwikkelen.

In deze lessen wordt veel aandacht gegeven aan allerlei nieuwe vormen van theater. Denk daarbij aan Spoken Word, Hiphop, Rap en Urban Performer. Echt iets voor jou als je passie ligt bij kunst op het podium!

 

Dans

Bij het aanmelden op PT010 – Theater en Dans moet je kiezen tussen On Stage en Off Stage. In het 1e leerjaar krijg je als je voor On Stage hebt gekozen het hele jaar 4 uur per week spel en dans. Daarnaast krijg je 2 uur in de week Off Stage lessen. Dat zijn lessen waarbij je niet op het podium staat, maar bezig bent met dingen die een optreden of theaterstuk mogelijk maakt (bijvoorbeeld: decors maken of grimeren).

Aan het eind van het 1e leerjaar kies je voor spel of dans. Als je voor dans kiest, krijg je in het 2e leerjaar 3 uur dans, 1 uur spel en 2 uur Off Stage. Gedurende elk jaar werk je toe naar een tussenvoorstelling en een eindejaarsvoorstelling in Islemunda, podium van IJsselmonde. Je doet in het 4e leerjaar uiteindelijk examen in het examenvak Dans. Zo werk je uiteindelijk toe naar de Grote Eindvoorstelling in Islemunda, podium van IJsselmonde! Als jij slaagt, loop je bij ons dus niet alleen met een heel mooi diploma de deur uit, maar óók met superveel ervaring in het maken van producties in een echt theater!

Dat eindexamen, daar ga je je al vanaf het derde jaar op voorbereiden. Lees hieronder hoe dat werkt:

 

Kaderberoepsgerichte leerweg

Leerlingen die vanaf klas 3 de kaderberoepsgerichte leerweg (kbl) volgen, kunnen kiezen tussen 2 profielen: zorg & welzijn en dienstverlening & producten. Deze beroepsgerichte examenvakken vullen we zo veel mogelijk in met dingen die een optreden of theaterstuk mogelijk maken.

Denk bij zorg & welzijn aan het koken voor mensen, het organiseren van activiteiten, het verzorgen van artiesten (bijv. make-up), het maken van roosters en planningen, het verzorgd houden van de theaterruimtes, enz.

Denk bij dienstverlening & producten aan het maken van decors, het maken van een multimediaproductie of het promoten van een activiteit, het regelen van licht en geluid, robotica, het verzorgen van kleding, de boekhouding van een artiest of een theater, het verkopen van kaartjes, enz.

 

Mavo

Vanaf 2024 worden de gemengde leerweg en de theoretische leerweg samengevoegd tot een nieuwe leerweg. Er is nog geen naam voor bekend. Wel zijn er dit schooljaar scholen gestart met een pilot om het programma in te vullen. Naast de theorievakken krijgen alle leerlingen een praktijkgericht vak. Zoals het er nu gaat uit zien, betekent dit dat we dat deels kunnen invullen met lessen dans en deels met off stage. Je krijgt dan te maken met praktijkopdrachten die overeen komen met wat er o.a. boven als voorbeelden genoemd worden bij zorg & welzijn en dienstverlening & producten. Je doet examen in het examenvak Dans.

 

Alles wat Rotterdam kenmerkt, komt samen op PT010.

Creativiteit, gezelligheid, durf en doorzettingsvermogen: OnStage of OffStage zet jij jouw talenten in!