Onderwijsvisie

Lees hier over hoe wij als PT010-team tegen het onderwijs aankijken, en hoe wij het onderwijs hebben ingericht. Alles wat we doen is erop gericht om jou je optimaal te laten ontwikkelen, in de richting die bij jou past. Dat doen we als volgt:

 

Dalton in het kort

PT010 – Theater en Dans is een Daltonschool. Dit betekent dat we jou in een overzichtelijke omgeving willen leren om zelfstandig te functioneren en samen te werken. Je leert je eigen keuzes maken, hierop terug te kijken en hiervoor verantwoordelijkheid te nemen. Wij zijn trots te kunnen vermelden dat onze school een officieel certificaat heeft ontvangen van de Nederlandse Dalton Vereniging (NDV). Klik hier om het persbericht te lezen.

 

Iedere dag het beste uit jezelf halen

PT010 – Theater en Dans is niet alleen bijzonder door de manier waarop wij werken. We kijken ook wat jij nodig hebt, zoals bijvoorbeeld extra ondersteuning bij dyslexie. Daarnaast vinden we het enorm belangrijk dat je je bij ons thuis voelt en je lekker in je vel zit.

De lessen duren 60 minuten. Iedere les is zó opgebouwd, dat je jouw maakwerk op school kunt doen. Dat doen we zodat als het even niet lukt, de docent je meteen kan helpen en je vervolgens weer vlot zelfstandig of samen weer verder kunt.

Je bent op PT010 – Theater en Dans eigenaar van je eigen leerproces en de mentor(en) en de docenten coachen je hierin. Dit kan o.a. gebeuren in de Daltonuren. Dit zijn uren waarin je keuzes kunt maken om te werken aan een bepaald vak. Je kunt ook kiezen voor specifieke begeleiding van een docent. Bijvoorbeeld als je moeite met een vak hebt.

 

Aanbod op verschillende niveaus

Leerlingen in de onderbouw krijgen altijd cijfers op twee niveaus. Je krijgt cijfers voor opdrachten op kaderberoepsgericht (kbl) niveau en op mavo niveau. Halverwege het tweede leerjaar word je definitieve niveau bepaald. Je volgt dan in de bovenbouw lessen in de kaderberoepsgerichte leerweg of op de mavo. Het is mogelijk om op de kaderberoepsgerichte leerweg vakken op een hoger niveau te volgen zodat je een diploma krijgt met vakken op verschillende niveaus.

 

Bereik wat jij wilt bereiken

Bij PT010 - Theater en Dans vind je snel en makkelijk je weg. De mentoren en docenten kennen je en de deur staat altijd open. Samen werken we aan jouw ontwikkeling op basis van respect, vertrouwen en verantwoordelijkheid. We stellen samen doelen en maken duidelijke afspraken. Zo zorgen we met elkaar dat je echt bereikt wat jij wilt bereiken. Dat zie je terug in onze examenresultaten. Wij zijn daar met z’n allen supertrots op!

 

 

Als jij na vier jaar je diploma hebt behaald kun je alle kanten op. Kies bijvoorbeeld voor een vervolgopleiding op het MBO of stap over naar bijvoorbeeld de Theaterhavo/vwo of het Montfort College.