PT010 THEATER:

Waar staat de school voor?

Theater is de kapstok waar we het onderwijs op PT010 aan op hangen. Wij weten dat het heel motiverend is om les te krijgen rond een thema dat de interesse van de leerling heeft. De theateropleiding is ideaal voor leerlingen die zich willen ontwikkelen op gebied van theater maken, dansen, entertainment en ondersteunende activiteiten.

Off Stage volgen de leerlingen o.a. lessen in belichting, geluid, techniek, programmeren en multimedia.

On Stage volgen de leerlingen o.a. lessen in spel, dans en vormgeving.

Leerlingen leren organiseren, leiding geven en verantwoordelijkheid dragen. Als leerlingen kiezen voor een andere richting na het behalen van het diploma, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Ze hebben dan een geweldige schooltijd gehad en beschikken over een gezonde dosis durf, ervaring en (zelf)kennis.

 

Organisatie

LMC Voortgezet Onderwijs Stichting LMC Voortgezet Onderwijs (LMC) biedt interconfessioneel en algemeen bijzonder onderwijs aan in Rotterdam. Binnen de 23 vestigingen met ruim 8.400 leerlingen en ruim 1.100 personeelsleden, zijn alle onderwijsniveaus vertegenwoordigd, van praktijkonderwijs tot en met vwo.

PT010 – Theater en Dans vormt een scholengroep met De Theaterhavo/vwo, Havo/vwo voor muziek en dans en De Mavo voor Theater. PT010 werkt samen met Jeugdtheater Hofplein. De theaterlessen worden gegeven door docenten van Jeugdtheater Hofplein.

www.lmc-vo.nl 

Jeugdtheater Hofplein

Jeugdtheater Hofplein is een culturele instelling die in Rotterdam en omstreken die zonder onderscheid aan kinderen en jongeren de fascinatie voor theater en kunst wil bieden, een tweede huis en een gestructureerde veilige omgeving waarbinnen plaats is voor de emotionele, sociale en culturele ontwikkeling.

Jeugdtheater Hofplein biedt een divers aanbod aan voorstellingen, theateropleidingen en cursussen in de vrije tijd, maar ook praktijkgerichte voltijd mavo-, havo-, vwo- en mbo- opleidingen.

www.jeugdtheaterhofplein.nl

 

Overige Partners

Naast het Jeugdtheater Hofplein werkt PT010 nauw samen met:

-Islemunda, Podium van IJsselmonde (www.islemunda.nl),

-Codarts, opleiding docent dans (www.codarts), en

-Albeda College (www.albeda.nl).

 Met het Albeda College heeft LMC een samenwerkingsovereenkomst.

Alles wat Rotterdam kenmerkt,
komt samen op PT010.

Eigenheid, doorzetter, nieuwsgierigheid, diversiteit en talent!

Dé school voor leerlingen met passie voor theater en dans!