Waar staat de school voor?

Theater en Dans is de kapstok waar we het onderwijs op PT010 aan op hangen. Wij weten dat het heel motiverend is om les te krijgen rond een thema dat jouw interesse heeft.

Onze onderwijs-aanpak is ideaal als je je wilt ontwikkelen op het gebied van theater maken, dansen en entertainment, en op het gebied van 'alles wat zich achter de schermen' afspeelt en dus wat een productie mogelijk maakt.

  • Off Stage volg je o.a. lessen in belichting, geluid, techniek, programmeren en multimedia.
  • On Stage volg je o.a. lessen in spel, dans en vormgeving.

Je leert organiseren, leiding geven, samenwerken en verantwoordelijkheid dragen. Dankzij onze uitgedachte onderwijsvisie ga je ook groeien in je persoonlijkheid. Je leert bijvoorbeeld waar je eigen talenten liggen. En wat ook best belangrijk is: je leert ook de talenten van anderen kennen. En als je kiest voor een andere richting na het behalen van het diploma, dan is dat natuurlijk helemaal prima. Je kunt dan altijd de kennis en vaardigheden die je hebt opgedaan in de vier waardevolle jaren bij ons op school, toepassen in je vervolgstudie en je latere baan.

 

Ben je benieuwd naar onze medewerkers, onze leerlingen en ons schoolgebouw? Klik dan hier voor de open dagen pagina en maak daar meteen een afspraak.

Of scroll verder naar beneden voor meer info over onze samenwerkingspartners en om door te klikken naar een uitgebreide webinar waarin wij uitgebreid onze school presenteren.

 

Organisatie

PT010 – Theater en Dans vormt een scholengroep met De Theaterhavo/vwo, Havo/vwo voor Muziek en Dans en De Mavo voor Theater. PT010 werkt samen met Jeugdtheater Hofplein. De theaterlessen worden gegeven door docenten van Jeugdtheater Hofplein.

 

LMC Voortgezet Onderwijs

PT010 – Theater en Dans is samen met de andere scholen in de scholengroep onderdeel van LMC Voortgezet Onderwijs (LMC-VO). LMC-VO biedt interconfessioneel en algemeen bijzonder onderwijs aan in Rotterdam. Binnen de 23 vestigingen met ruim 8.400 leerlingen en ruim 1.100 personeelsleden, zijn alle onderwijsniveaus vertegenwoordigd, van praktijkonderwijs tot en met vwo.

www.lmc-vo.nl

 

Jeugdtheater Hofplein

Jeugdtheater Hofplein is een culturele instelling die in Rotterdam en omstreken die zonder onderscheid aan kinderen en jongeren de fascinatie voor theater en kunst wil bieden, een tweede huis en een gestructureerde veilige omgeving waarbinnen plaats is voor de emotionele, sociale en culturele ontwikkeling.

Jeugdtheater Hofplein biedt een divers aanbod aan voorstellingen, theateropleidingen en cursussen in de vrije tijd, maar ook praktijkgerichte voltijd mavo-, havo-, vwo- en mbo- opleidingen.

www.jeugdtheaterhofplein.nl

 

Overige samenwerkingspartners

Naast het Jeugdtheater Hofplein werkt PT010 nauw samen met:

  • Islemunda, Podium van IJsselmonde (www.islemunda.nl),
  • Codarts, opleiding docent dans (www.codarts), en
  • Albeda College (www.albeda.nl). Met het Albeda College heeft LMC-VO een samenwerkingsovereenkomst.

Samenwerkingspartners van PT010: Albeda College, Codarts Rotterdam, Jeugdtheater Hofplein en Podium Islemunda

 

Webinar

Op vrijdag 27 november 2020 vond het webinar 'Maak kennis met PT010' plaats. Tijdens deze online voorlichtingssessie konden kijkers live chatten met medewerkers van de school. De antwoorden op een aantal van de vragen die in de chat staan, zijn in de webinar besproken. Die kun je ook terugvinden in de video. Klik op deze link om hem te openen in Youtube. Let op: het webinar start direct na het filmpje, op 4:36.

Met een PT010-diploma heb jij bewezen dat je klaar bent voor een volgende stap in jouw schoolloopbaan. Je hebt dan een geweldige schooltijd gehad en beschikt over een gezonde dosis durf, ervaring en (zelf)kennis waar je je hele leven profijt van hebt.