image

OnderwijsOp deze pagina vind je algemene info over ons onderwijs en een link naar de brochure. Meer weten over wat 'On Stage' en 'Off Stage' inhoudt? Klik hier.

Lees verder

Ben jij dol op Theater, Dans en Entertainment? Wil je je creatieve talenten verder ontwikkelen? Is het voor jou interessant om te leren wat er allemaal achter de schermen gebeurt? Dan is PT010 - Theater en Dans dé school voor jou! PT010 - Theater en Dans heeft als specialisatie Dans/Theater/Entertainment, zowel op vmbo kader als mavo-niveau. Je krijgt dus meteen al vanaf het begin een programma met allerlei onderwerpen die met Theater en Dans te maken hebben.

Alles wat Rotterdam kenmerkt, komt samen op PT010. Eigenheid, doorzetter, diversiteit en talent! De school kent een inspirerende groep leerlingen met passie voor Theater en Dans op het podium, maar ook met grote nieuwsgierigheid naar alles wat er op het podium staat. Licht, geluid, techniek, decorbouw zijn o.a. aanbod voor ons Off Stage onderwijs. Hier biedt PT010 een
uniek onderwijsaanbod voor leerlingen met een kader/ mavo advies. Naast het aanbod van de kunstvakken werken de leerlingen ook regelmatig aan de basis van een stevig diploma dat gemakkelijk doorstromen naar een vervolgopleiding.

Hoe wordt een leerling de beste versie van zichzelf?
Door intensieve coaching van betrokken docenten die zich bezig houden met de planning, voortgang en doelen van uw soort. Dit alles gebeurt zonder inleveren op de eigen verantwoordelijkheid van onze leerlingen. PT010 werkt vanuit de Dalton-richtlijnen en is een school waar leerlingen de kernwaarden: zelfstandigheid, vrijheid in gebondenheid en samenwerking elke dag in de praktijk brengen. In het kunstprofiel – gegeven door docenten van Jeugdtheater Hofplein- smelt Daltononderwijs samen met vaardigheden die in de kunstvakken worden aangeleerd.

Kunstvakken op PT010 - Theater en Dans

Leerlingen volgen wekelijks in de onderbouw 6 uur les in on & off stage kunstvakken. In de brugklas starten alle leerlingen met 2 uur theater, 2 uur
dans en 2 uur vormgeving & techniek. Na een half jaar kiezen voor een definitief profiel: dans of theater. Het dansprofiel bestaat uit 3 uur per week dans (hoofdvak is Urban), 1 uur theater en 2 uur wisselende disciplines. Met een theaterprofiel kies je een leerling voor 3 uur theater, 1 uur dans en 2 uur wisselende disciplines. De theaterleerlingen doen na 4 jaar het Centraal Examen Drama en de Dansleerlingen maken het Centraal Examen Dans. Het Schoolexamen sluit onze leerlingen af met een spetterende dans van theatervoorstelling. Onze leerlingen staan dan op het podium en hebben naast hun eigen optreden, ook het decor, de kostuums, muziek, posters en de techniek verzorgd. Samenwerkend zonder hun eigenheid te verliezen. Door ons onderwijs op deze manier te organiseren ontwikkelen onze leerlingen dus vaardigheden die zij na hun vervolgopleiding kunnen inzetten voor elk beroep.
PT010 - Theater en Dans is dus dé school voor iedereen die meer wil dan alleen een vmbo-diploma. Zo leggen leerlingen op PT010 - Theater en Dans een brede basis voor de toekomst en het hebben van een streepje voor als ze na hun vmbo diploma willen doorstromen naar een van de MBO Kunstvakopleidingen. PT010 werkt niet alleen nauw samen met Jeugdtheater Hofplein, maar ook met Albeda College en Codarts.