THEATER & DANS

Heb jij belangstelling voor ‘Theater & Dans’? Bij theater draait het lesprogramma echt om optreden zoals spel en dans. Wil je graag in de schijnwerpers staan op het podium, dan is dit echt iets voor jou.

Wat is er fijner dan op school bezig te zijn met onderwerpen waar je belangstelling voor hebt en met dingen die je in je vrije tijd ook graag doet? Tijdens de Theater- en Danslessen krijg je de kans om samen met anderen te experimenteren. Zo leer jij, in alle vrijheid en veiligheid van je klas, je grenzen te verleggen en je verder te ontwikkelen.

In deze lessen wordt veel aandacht gegeven aan allerlei nieuwe vormen van theater. Denk daarbij aan Spoken Word, Hiphop, Rap en Urban Performer. Echt iets voor jou als je passie ligt bij kunst op het podium!

 

Spel

Bij het aanmelden op Dalton Rotterdam Palmentuin moet je kiezen tussen Theater & Dans én Design & Urban Lab. In het 1e leerjaar krijg je als je voor Theater & Dans hebt gekozen het hele jaar spel en dans. 

Kaderberoepsgerichte leerweg

Leerlingen die vanaf klas 3 de kaderberoepsgerichte leerweg (kbl) volgen, kunnen kiezen tussen 2 profielen: zorg & welzijn en dienstverlening & producten. Deze beroepsgerichte examenvakken vullen we zo veel mogelijk in met dingen die een optreden of theaterstuk mogelijk maken.

Denk bij zorg & welzijn aan het koken voor mensen, het organiseren van activiteiten, het verzorgen van artiesten (bijv. make-up), het maken van roosters en planningen, het verzorgd houden van de theaterruimtes, enz.

Denk bij dienstverlening & producten aan het maken van decors, het maken van een multimediaproductie of het promoten van een activiteit, het regelen van licht en geluid, robotica en programmeren, het verzorgen van kleding, de boekhouding van een artiest of een theater, het verkopen van kaartjes, enz.

 

Mavo

Leerlingen die vanaf klas 3 de Mavo volgen kiezen tussen Theater en Dienstverlening & Producten. 

 

Alles wat Rotterdam kenmerkt, komt samen op DALTOM ROTTERDAM PALMENTUIN

Creativiteit, gezelligheid, durf en doorzettingsvermogen: Theater & Dans of Design & Techniek zet jij jouw talenten in!