DESIGN & TECHNIEK

Heb jij belangstelling voor ‘Design & Techniek’? Ligt jouw interesse in alle technische en dienstverlenende taken, dan is dit echt iets voor jou.

Bij techniek moet je denken aan het ontwerpen en maken van bijv. decors en kostuums, robotica (programmeren), het verzorgen van licht en geluid bij een optreden, het maken van multimediapresentaties, het organiseren van evenementen. Bij dienstverlening gaat het om het verzorgen van maaltijden, het ontvangen van gasten, en er voor zorgen dat alles er schoon en opgeruimd uit ziet. Je bent als je voor Design & Entertainment hebt gekozen met allebei bezig: zowel met techniek als met dienstverlening.

 

Design & Techniek

Bij het aanmelden op PT010 – Theater en Dans moet je kiezen tussen 'Theater & Dans' en 'Design & Tchniek'. In het 1e en 2e leerjaar krijg je als je voor Design & Techniek hebt gekozen meerdere uren per week Design & Techniek. Je volgt geen lessen dans of spel. 

Kaderberoepsgerichte leerweg

Leerlingen die vanaf klas 3 de kaderberoepsgerichte leerweg (kbl) volgen, kunnen kiezen tussen 2 profielen: zorg & welzijn en dienstverlening & producten. Deze beroepsgerichte examenvakken vullen we zo veel mogelijk in met dingen die een optreden of theaterstuk mogelijk maken.

Denk bij zorg & welzijn aan het koken voor mensen, het organiseren van activiteiten, het verzorgen van artiesten (bijv. make-up), het maken van roosters en planningen, het verzorgd houden van de theaterruimtes, enz.

Denk bij dienstverlening & producten aan het maken van decors, het maken van een multimediaproductie of het promoten van een activiteit, het regelen van licht en geluid, robotica, het verzorgen van kleding, de boekhouding van een artiest of een theater, het verkopen van kaartjes, enz. Er wordt veel tijd besteed aan techniek. Denk hierbij o.a. aan het bedienen van gereedschap.

Bij de keuzevakken bij zowel zorg & welzijn als dienstverlening & producten kun je kiezen voor o.a. robotica, licht en geluid, enz.

 

Mavo

Leerlingen die vanaf klas 3 de Mavo volgen, kiezen tussen Theater & Dans en Dienstverlening & Producten.

Alles wat Rotterdam kenmerkt, komt samen op PT010.

Creativiteit, gezelligheid, durf en doorzettingsvermogen: OnStage of OffStage zet jij jouw talenten in!