DALTON

PT010 – Theater en Dans wordt:

Dalton Rotterdam Palmentuin! 

Dalton Rotterdam Palmentuin is vanaf 1 augustus 2023 de nieuwe naam van onze school. We zijn trots op ons kwalitatieve Daltononderwijs en zetten het daarom vooraan in onze naam. En de locatie waar we samenkomen, in onze mooie school aan de Palmentuin in Rotterdam-IJsselmonde, verdient daarin ook een plek.  

Maak het verschil! 
Zit je op Dalton Rotterdam Palmentuin, dan maak je het verschil. We zijn een school voor nieuwsgierige leerlingen, met lef en vol energie. Hier mag je fouten maken, experimenteren. Samen met andere leuke, jonge mensen zoals jij. 
Bij Dalton Rotterdam Palmentuin krijg je de keuzevrijheid die je nodig hebt om je te ontwikkelen. Weet jij al precies wat je wilt? Mooi meegenomen! Wil jij je nog niet vastleggen en houd jij je opties open? Ook dan kun je bij ons alle kanten op. 

Op Dalton Rotterdam Palmentuin sta jij aan het roer van jouw toekomst. Kies voor design, coderen of dans en experimenteer iedere week in het Urban Lab. Het Urban Lab staat voor ontdekken en spelenderwijs leren. Het gehele schooljaar kies je iedere periode wat jij wil: een activiteit die jij leuk vindt, zoals bijvoorbeeld: robotica, koken, sport, programmeren, schaken, dans. Binnen de vertrouwde setting van onze school bouw je je talenten en interesses steeds verder uit. Met al jouw ervaringen en kennis maak jij nu én straks het verschil. 

Dalton 
Iedereen is uniek, dus jij ook. Daar hebben we aandacht voor. Ons onderwijs is erop gericht het allerbeste uit je te halen. Jouw passies, aanleg en plek in de groep staan hierin centraal. Naast zelfstandig werken, reflecteren en verantwoordelijkheid dragen voor de keuzes die je maakt, leer je ook op een prettige manier samenwerken met anderen.  
 
Onze school werkt al vele jaren volgens het Dalton-principe. Begin 2021 hebben we het officiële Dalton-certificaat ontvangen, daar zijn we super trots op. Volgens de beoordelende Dalton-commissie is één van de typerende eigenschappen van ons onderwijs dat leerlingen gevoel van verantwoordelijkheid krijgen voor het eigen leerproces. Hoe dat gaat? Zo gebruik je als leerling bijvoorbeeld Studiewijzers en Daltonkaarten om je leerdoelen te bedenken en een planning te maken. Je leert ook te kijken naar hoe het gaat en hoe het beter kan. In voortgangsgesprekken helpen we je daarbij. Elke dag heb je een Dalton-uur. Je kunt dan aan de slag met je opdrachten, huiswerk of krijgt extra begeleiding in een vak waar je meer hulp bij nodig hebt.
 
Onderwijskwaliteit 
Dalton Rotterdam Palmentuin staat bekend om goede kwaliteit van het onderwijs. Dat zie je onder andere terug in het slagingspercentage. Het schoolteam bestaat uit vakbekwame mensen die niets liever doen dan je stap voor stap te begeleiden richting diploma.

Vanaf schooljaar 2023-2024 kun je op onze school ook terecht met een havo-schooladvies. Je doet dan bij ons de eerste drie jaar havo (in een brede brugklas) en stroomt daarna zó in bijvoorbeeld het Montfort College of De Havo Rotterdam . Daar kun je vervolgens in twee jaar je havodiploma behalen.  

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Vanaf 1 augustus 2023 verandert onze naam officieel. De komende tijd zul je het nieuwe logo, de spetterende kleuren en onze naam op steeds meer plekken gaan zien. 

 

Alles wat Rotterdam kenmerkt, komt samen op DALTON R'DAM PALMENTUIN.

Creativiteit, gezelligheid, durf en doorzettingsvermogen: bij ons zet jij jouw talenten in!